1966.gada Ziemassvētku Sniegavīrs

Ivo Roderts | decembris 06, 2022 | komentāru nav

Parasti katru gadu tiek izdots kāds pastmarku komplekts ar Ziemassvētku tēmu. Anglijā šī tradīcija aizsākās 1966.gadā ar divām pastmarkām, kuru dizaini tapuši bērniem paredzēta konkursa rezultātā. Astoņi profesionāli pastmarku dizaineri vērtēja apmēram 5000 saņemtos darbus un galu galā piešķīra balvas Tasvērai Šemzai (Tasveer Shemza) un Džeimsam Berijam (James Berry); abi bija sešus gadus veci. Šemzas darbā ir redzams karalis, savukārt Berija zīmējumā ir attēlots sniegavīrs.

Dzīvojot Anglijas dienvidu daļā jau vairāk kā sešus gadus, šajā gada laikā (ko citur sauc par ziemu) man ir bijusi tā izdevība tikai dažas dienas piedzīvot tādu dabas parādību, kā SNIEGS.
Tāpēc es neesmu drošs, cik daudz manas apkārtnes bērni tā īsti ZINA - kas ir Sniegavīrs.

Ņemot vērā augstākminēto faktu, man šķiet interesanti, ka 1966.gada Ziemassvētkos Apvienotās Karalistes Pasts nolemj izdod pastmarku "Sniegavīrs".

Konkrētā pastmarka nav pašā perfektākajā stāvoklī (skat. foto) un nav īpaši vērtīga (naudas izteiksmē), tomēr esmu priecīgs, ka man šī sešgadīgā Džeimsa zīmējums vienmēr atgādinās tos interesantos brīžus – piedzīvot Anglijā sniegotu dienu.
Un, protams, kur nu vēl prieks, ka manā īpašumā ir pastmarka ar TĀDU vēsturi!

Vairāk info šeit...

Catalog codes: Michel GB 443x; Stamp Number GB 479; Yvert et Tellier GB 462; Stanley Gibbons GB 714; AFA number GB 437; Unificato GB 462

Kategorijas: , ,